Krokante ras el hanout kip met Frieslander aardappelen en coleslaw

Kip

  • Totale tijd minuten
Krokante ras el hanout kip met Frieslander aardappelen en coleslaw | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 400 gram Ras el hanout gekruid kippendijvlees
  • 4 el yoghurt (voor de kip)
  • 800 gram Frieslander aardappelen
  • 400 gram pastinaak
  • 100 ml yoghurt (voor de dressing)
  • 1 bakje panko broodkruim
  • 200 gram regenboogpeen
  • 400 gram witte kool
  • 1 bosje radijs
  • 1 bosje peterselie

In Huis

  • olie om te bakken
  • 3 el mayonaise
  • 2 tl mosterd
  • 1 el citroensap (uit een flesje)
  • 1 teentje knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de kip door de yoghurt (ca. 4 el bij 4p). Laat marineren tot gebruik.
  3. Was of schil de aardappelen, schil de pastinaak. Snij beide in blokjes van 2 cm. Meng met olie, peper en zout leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 25-30 minuten in de oven.
  4. Maak intussen in een grote slakom een dressing van mayonaise, yoghurt, mosterd, citroensap, peper en zout. Pers de knoflook erbij.
  5. Leg de panko op een bordje en bestrooi met peper. Haal de gemarineerde kipstukjes door de panko. Doe in een ingevet ovenschaaltje of zet naast de aardappelen op de bakplaat en bak in ca. 15 minuten knapperig en gaar. Keer halverwege om.
  6. Schil en rasp de peen. Snij de witte kool in hele dunne sliertjes. Doe bij de dressing en kneed een minuut lang met je handen, dan worden de groenten lekker zacht. Snij de radijsjes in kwarten (of kleiner) en voeg toe.
  7. Hak de peterselie fijn en meng door de coleslaw. Serveer met de krokante kip, gebakken aardappelen en pastinaak en mayonaise indien gewenst.
  8. Grote eters? Was de aardappels dan i.p.v. schillen. Dat geeft meer volume en meer verzadigende vezels.