Krokante schnitzel met coleslaw en gebakken aardappelen

Varken, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Krokante schnitzel met coleslaw en gebakken aardappelen | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 gram Nicola aardappelen
  • 2 el crème fraîche
  • 2 tl karwijzaad
  • 200 gram peen
  • 500 gram spitskool
  • 120 gram hart van de bleekselderij
  • 4 stuks varkensschnitzel

In Huis

  • boter en olie om te bakken
  • 2 el mayonaise
  • 2 tl mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 el water
  • 1 teentje knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Was de aardappelen en snij in blokjes van 2 cm. Bak even aan in wat olie, dek af en laat ca. 15 minuten garen. Haal, als ze beetgaar zijn, het deksel van de pan. Laat het vocht verdampen, voeg nog wat olie toe en bak op hoog vuur in ca. 5 minuten bruin. Schud af en toe om en breng op smaak met zout.
  2. Snij de spitskool in dunne reepjes. Doe in een mengkom en bestrooi met zout. Kneed een minuut lang met je handen, dan wordt ze lekker zacht. Schil en rasp de peen en voeg toe. Snij de binnenste stengels van de bleekselderij (optioneel) in dunne plakjes en voeg toe.
  3. Maak een dressing van de crème fraîche, karwijzaad, mayonaise, mosterd, witte wijnazijn, water, peper en zout. Pers de knoflook erbij – verwijder het groene loofje als dat er al zit. Meng door de coleslaw. Proef of je nog iets meer azijn en/of zout wil toevoegen.
  4. Verwarm een klont boter en olie in een koekenpan en bak de schnitzels ca. 3 minuten per kant op middelhoog vuur tot ze gaar en knapperig zijn.
  5. Serveer met de gebakken aardappels en funky coleslaw.