Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kruidencouscous met gestoofde paprika, kikkererwten, (vegan) feta en verse tapenade

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
Kruidencouscous met gestoofde paprika kikkererwten vegan feta en verse tapenade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuks zoete ui
  • 4 stuks rode puntpaprika
  • 1 stuks gele puntpaprika
  • 4 teen knoflook
  • 1 bakje specerijen
  • 1 pot(je) kikkererwten
  • 160 gram couscous
  • 75 gram rucola
  • 100 gram (vegan) feta
  • 20 gram dille
  • 20 gram munt
  • naar smaak verse tapenade

In Huis

  • olie om te bakken
  • 3 el (rode) wijnazijn
  • scheut naar smaak olijfolie extra vierge
  • 2 el balsamicoazijn
  • 0.25 tl chilivlokjes
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm olie in een (grote, bij 4p) hapjespan. Snij de zoete ui in halve ringen en bak glazig.
  2. Snij de rode en gele puntpaprika's in hele dunne reepjes. Snij de knoflook in plakjes.
  3. Bak als de ui glazig is de knoflook even mee. Haal de kardemomzaadjes uit de peultjes en voeg samen met een goede snuf zout en het korianderzaad toe. Schep een paar keer om en voeg de paprika toe. Roerbak een minuutje op stevig vuur. Blus af met de (rode) wijnazijn en voeg flink peper uit de molen toe. Dek af en laat zo lang mogelijk zachtjes (liefst toch wel 30 minuten) goed gaar en zacht stoven. Verwarm de laatste 5 minuten de kikkererwten mee.
  4. Kook water voor de couscous. Doe de couscous met wat zout in een hittebestendige kom en zet ca. 1 cm onder kokend water. Dek goed af en laat ca. 10 minuten staan.
  5. Maak de rucola aan met een beetje olijfolie extra vierge, balsamicoazijn en peper en zout. Zet op tafel als een fris-pittige noot erbij.
  6. Verkruimel de (vegan) feta en zet in een bakje op tafel.
  7. Verwijder alleen de dikkere stelen van de dille en haal de blaadjes munt af. Hak fijn. Roer de couscous los met een vork. Meng de verse kruiden erdoor samen met een flinke scheut olijfolie extra vierge en wat zout en peper naar smaak.
  8. Breng de paprikastoof verder op smaak met wat chilivlokjes en zout en peper. Serveer met de couscous, rucola en verse tapenade. Garneer met de (vegan) feta.
  9. Goed om te weten: In het bakje specerijen zit 4 tl korianderzaad en 6 kardemompeulen, voor de 2p de helft.