Kruidenomelet met snijbiet, safraan en gebakken aardappels

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten
Gemakskrat Vega Voorlopig Komt Een Nwe

Ingrediënten

In De Krat

  • 250 g Aardappelen vastkokend
  • 350 g Bright light snijbieten
  • 5 stuk(s) Eieren
  • 100 g Creme fraiche
  • 20 g Verse kruiden

In Huis

  • snufje(s) Saffraan
  • 1 tl Kerriepoeder
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 teen Knoflook
  • 4 el Melk
  • Om in te vetten Plantaardige olie
  • snufje(s) Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Doe de aardappels in een pan met water en kook ze even voor in plusminus 12 minuten???. Haal ze met een schuimspaan uit het water en doe de snijbiet met wat zout en peper in het kokende water. Laat plusminus xxx minuten koken. Hak de knoflook fijn.
  2. Giet eventueel kookvocht uit de pan. Voeg van het vuur af fijngehakte knoflook toe. Laat afkoelen.
  3. Klop de eieren, melk, kruiden, saffraan?????? en wat zout en peper door elkaar. Giet 1 tl olie in een hete koekenpan met anti-aanbaklaag, giet er ¼ van het eimengsel in en bak een dunne omelet. Laat op een stukje keukenpapier glijden. Maak er zo nog drie. Laat afkoelen.
  4. Bak de aardappelen samen met de kerrie- en paprikapoeder in de pan van de omeletten lekker bruin.
  5. Verdeel intussen de koude crème fraîche over de omeletten en strijk hem steeds over de helft.
  6. Proef de snijbiet, voeg eventueel nog wat zout en peper toe en strijk het royaal over de creme fraichlaag uit. Vouw elke omelet dubbel, en doe dat nog eens tot hij een waaiervorm heeft. Zorg ervoor dat de snijbiet aan de open kant zichtbaar is.
  7. Leg de omeletten in een licht met olie ingevette ovenschaal of op de bakplaat (bewaar ze in de koelkast als je ze van tevoren maakt). Laat in een voorverwarmde oven (170°C) in 5-8 minuten heet worden.
  8. Bron: Plenty van Yotam Ottolenghi.
  9. <br>Let op: je hebt elders deze week ook peterselie nodig dus hou een beetje over!