Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kruidenomelet met tomaatjes, snijbonen met limoen en gebakken aardappeltjes

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Kruidenomelet met tomaatjes snijbonen met limoen en gebakken aardappeltjes | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1000 gram Frieslander aardappelen
  • 1 stuks sjalot
  • 25 gram dille
  • 8 stuks eieren
  • 300 gram gekleurde tomaatjes
  • 600 gram snijbonen
  • 1 stuks limoen

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 teen(tje) knoflook
  • 50 ml melk
  • klontje boter
  • naar smaak mayonaise (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was of schil de aardappelen en snij in blokjes van 2 cm. Meng met olie, het paprikapoeder, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20-25 minuten in de oven. Hussel halverwege.
  3. Maak de omelet. Verwarm olie in een koekenpan. Snipper de sjalot en fruit zachtjes. Hak de knoflook fijn, voeg toe met wat zout.
  4. Hak de dille fijn. Klop de eieren los in een kom met de melk, fijngehakte dille, zout en peper. Voeg de (hele) tomaatjes toe en giet bij de sjalot in de pan. Dek af en laat zachtjes in ca. 10 minuten gaar stollen. Afhankelijk van de dikte van je omelet kan dit wat langer/korter duren.
  5. Zet een pannetje water met zout op voor de snijbonen. Verwijder het steeltje van de snijbonen en snij in 4 delen. Doe in de pan als het water kookt en kook in 7-8 minuten gaar. Rasp de limoen.
  6. Giet en spoel de snijbonen koud af en roer een klontje boter en de limoenrasp erdoor. Breng op smaak met wat zout en peper.
  7. Serveer de snijbonen met de kruidenomelet en gebakken aardappels met wat mayo naar smaak.