Skip to main content

Kruidige kippenbout met platbrood en zaatar

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 4 stuk(s) Kippenbout
  • 2 el Za'atar kruiden
  • 1 zakje(s) Gemengde sla

In Huis

  • 2 teen Knoflook
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 1 tl Piment
  • 1 tl Kaneel
  • 200 ml Kippenbouillon
  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • 25 g Pijnboompitten
  • 2 el Bladpeterselie
  • 1 stuk(s) Platbrood (zoals lavash of roti)
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snij de ui in halve ringen, hak de knoflook fijn en snij de citroen in dunne plakken.
  2. 2. Vermeng de kip met de uien, knoflook, piment, kaneel, citroen, de (koude) bouillon, peper en een flinke scheut olijfolie. Laat de kip een paar uur afgedekt marineren in de koelkast.
  3. 3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de kip met de marinade in een braadslee. Bak in ongeveer 35 minuten bruin en gaar.
  4. 4. Rooster in de tussentijd de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Strooi over de kip.
  5. 5. Hak de peterselie grof en strooi ook over de kip.
  6. 6. Meng de zaatar met een paar el olijfolie
  7. 7. Was de sla en maak een dressing naar keuze.
  8. 8. Serveer de kip met de salade en het platbrood met de zaatar-olie.
  9. <br>Tip: een beetje yoghurt gemengd met knoflook en koriander of munt als saus bij de kip is ook lekker