Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kruidige kippendij met bloemkool, couscous en yoghurtsausje

Kip

  • Totale tijd minuten
Kruidige kippendij met bloemkool couscous en yoghurtsausje | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks bloemkool
  • 1 stuks rode ui
  • 200 ml yoghurt
  • kneepje citroen
  • 240 gram couscous
  • 400 gram kippendijenvlees ras el hanout gekruid
  • 30 gram peterselie
  • 1 stuks courgette

In Huis

  • olijfolie om te bakken
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 klein teentje knoflook (geperst)
  • scheut olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet de waterkoker aan.
  2. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en de steel in stukjes. Snij de ui in parten. Meng met olijfolie, komijnpoeder, peper en zout. Bak ca. 20-25 minuten in de oven. Hussel halverwege.
  3. Pers de knoflook door de yoghurt en breng op smaak met een kneepje citroensap, peper en zout. Zet in een kommetje op tafel.
  4. Doe de couscous met zout in een kom en overgiet met kokend water tot 1 cm boven de korrels. Dek af. Roer na 10 minuten los met een vork.
  5. Verwarm olie in een koekenpan. Bak de kippendijen (het is al gezouten) in wat olie in 6-8 minuten gaar.
  6. Hak de peterselie fijn. Halveer de cherrytomaatjes. Voeg met een goede scheut olijfolie extra vierge bij de gare couscous.
  7. Haal de kip uit de pan. Snij de courgette in blokjes van max 1 cm. Bak een paar minuten op middelhoog vuur in het vet van de kip. Breng op smaak met peper en zout en meng door de couscous.
  8. Serveer de kippendij met de couscous, geroosterde bloemkool, ui en het yoghurtsausje.
  9. Goed te weten: het vlees is gekruid met ras el hanout en zout.