Skip to main content

Kruidige spaghettipompoen met romige champignonsaus en rucola

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Spaghettipompoen
  • 1 bakje(s) Specerijenmengsel
  • 2 stuk(s) Ui
  • 2 bakje(s) Champignons
  • 150 ml Slagroom
  • 15 g Peterselie
  • 1 tl Tijm
  • 1 zakje(s) Rucola

In Huis

  • 4 el Olijfolie
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 klontje(s) Boter
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt vaker ui en room nodig deze week.
  2. 2. Meng in een kommetje de olijfolie met de specerijen. Zet de pompoenhelften op een ruim stuk aluminiumfolie en besmeer met de kruidenolie. Bestrooi royaal met peper en zout. Vouw de aluminiumfolie goed dicht. Gaar de pompoen in de oven 30-40 minuten afhankelijk van de grootte.
  3. 3. Snipper de ui. Bak in boter op matig vuur zachtjes ca. 10 minuten, ze mogen wat bruin worden. Bestrooi met zout.
  4. 4. Pers de knoflook en snij de champignons in plakjes. Voeg na 10 minuten bij de ui en bak mee. Hak intussen de peterselie en tijm fijn. Voeg als de champignons vocht beginnen af te geven de tijm toe. Bak even mee en voeg de room en 2/3 van de peterselie toe.
  5. 5. Haal de pompoen uit de oven en check met behulp van een vork of het vruchtvlees makkelijk loslaat, er ontstaan een soort spaghettislierten. Proef, ze mogen nog een bite hebben. Trek of schraap met een vork de slierten los vanaf de schil naar binnen.
  6. 7. Meng de spaghetti-slierten met de paddenstoelensaus en breng goed goed op smaak met peper en zout.
  7. 8. Leg een bedje van rucola in de schillen, schep de saus erop en garneer met de geroosterde pompoenpitten en de rest van de peterselie.
  8. In het specerijenbakje zit: 1 tl gerookte paprikapoeder, 1/8 tl kruidnagel, 1/4 tl nootmuskaat en 1/8 tl chilipoeder.
  9. <br>1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de spaghettipompoen en prik de helften aan de buitenkant in. Schraap de pitten en pulp eruit, hou de pitten apart en rooster die in een schaaltje ca. 15 minuten mee in de oven.