Kruidige zuurkoolschotel met Nicola aardappels, appel en verse knakworsten

  • Waarvan Oventijd 30 minuten
  • Totale tijd 45 minuten
Wk 45 zuurkoolschotel met knakworsten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram Nicola aardappelen
  • 200 ml crème fraiche
  • 1.5 bak zuurkool
  • 2 stuks Elstar appels
  • 4 stuks verse knakworsten

In Huis

  • 2 tl suiker
  • 2 el mosterd
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl kerriepoeder
  • 20 gram boter
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pan water op met zout.
  2. Schrob de aardappels schoon. Verwijder eventueel lelijke plekjes en snij met schil in dunne plakjes van 0.5 cm. Gebruik eventueel een mandoline.
  3. Kook de aardappelen 2-3 min voor. Giet af.
  4. Meng de crème fraîche met de suiker, mosterd, paprikapoeder, kerriepoeder, peper en zout. Voeg 2 tl (bij 4p) water toe zodat het straks beter mengt.
  5. Doe de zuurkool in een vergiet en druk het vocht eruit – hou je niet zo van zuur, dan kan je de zuurkool ook nog afspoelen. Meng het crème fraîche- mengsel erdoor.
  6. Vet een ovenschaal in. Leg de plakjes aardappel dakpansgewijs onderin de schaal. Leg de zuurkool erop.
  7. Snij de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snij in dunne plakjes. Leg dakpansgewijs op de zuurkool. Verdeel de boter in kleine klontjes over de stukjes appel.
  8. Schuif de ovenschaal voor 25-30 min in de oven totdat de appels beginnen te bruinen. Als het te hard gaat met de appeltjes kun je de schaal op het laatst afdekken met folie.
  9. Verwarm de knakworstjes in wat olie in een grill- of koekenpan. Serveer de kruidige zuurkoolschotel met de knakworsten.