Skip to main content

Kruidige zuurkoolschotel met Nicola aardappels en vegetarische bratwursten

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Aardappelen
  • 200 ml Room
  • 2 bak Zuurkool
  • 2 stuk(s) Appel
  • 4 stuk(s) Vegetarische bratwurst

In Huis

  • 2 tl Suiker
  • 2 el Mosterd
  • 2 tl Paprikapoeder
  • 3 tl Kerriepoeder
  • naar smaak Peper en zout
  • 20 g Boter
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pan op met water en wat zout.
  2. 2. Schrob de aardappels schoon. Verwijder eventueel lelijke plekjes en snij dan met schil in dunne plakjes van 0.5 cm. Of gebruik een mandoline.
  3. 3. Kook de aardappels ca. 2-3 minuten net niet gaar.
  4. 4. Maak een mengsel van de room, suiker, mosterd, paprikapoeder, kerriepoeder en peper en zout.
  5. 5. Spoel de zuurkool af in een vergiet en druk het vocht eruit. Vet een ovenschaal in. Leg onderin dakpansgewijs de plakjes voorgekookte aardappel. Giet 1/3 de van het room-mengsel uit over de aardappels. Meng de rest van het mengsel goed door de zuurkool. Leg de zuurkool op de aardappels.
  6. 6. Snij de appel in vieren, verwijder de klokhuizen en snij in dunne plakjes. Leg dakpansgewijs op de zuurkool. Verdeel de boter in kleine klontjes over de stukjes appel.
  7. 7. Schuif het geheel voor ca. 25-30 minuten in de oven totdat de appels beginnen te bruinen. Als het te hard gaat met de appeltjes dek je de schaal op het laatst even af met folie.
  8. 8. Verwarm de vegetarische bratwursten in een grillpan met een klein beetje olie. Serveer deze met de kruidige zuurkoolschotel.