Skip to main content

Kruidige zuurkoolschotel met yacon en rookworst

Varken

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Rode alouette aardappelen
  • 200 ml Room
  • 1 pak(ken) Zuurkool
  • 300 g Yaconwortel
  • 4 stuk(s) Rookworstjes

In Huis

  • 2 tl Suiker
  • 2 el Mosterd
  • 2 tl Paprikapoeder
  • 3 tl Kerriepoeder
  • naar smaak Peper en zout
  • 20 g Boter
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pannetje op met water en wat zout.
  2. 2. Schrob de aardappels schoon. Verwijder eventueel lelijke plekjes en snij dan met schil in dunne plakjes van 0.5 cm. Of gebruik een mandoline.
  3. 3. Kook de aardappels vanaf het moment dat het water weer kookt ca. 3 minuten net niet gaar. Maak een mengsel van de room, suiker, mosterd, paprikapoeder, kerriepoeder en peper en zout.
  4. 4. Vet een ovenschaal in. verdeel de plakjes voorgekookte aardappel onderin over de ovenschaal.
  5. 5. Spoel de zuurkool af in een vergiet en druk het vocht eruit. Schil de yacon en snij in kleine blokjes (NB je houdt waarschijnlijk over. Eet dit rauw in plakjes door een salade of in blokjes met wat honing en walnoten door de yoghurt).
  6. 6. Verdeel 1/3 van het roommengsel over de aardappels. Meng de rest van het mengsel goed door de zuurkool en yacon. Leg de zuurkool op de aardappels.
  7. 7. Verdeel de boter in kleine klontjes over de zuurkool. Schuif het geheel voor ca. 15-20 minuten in de oven. Als het te hard gaat dek je de schaal op het laatst even af met folie.
  8. 8. Verwarm intussen de rookworsten in het plastic in een pan met water. Laat niet aan de kook komen! Serveer de worsten bij de zuurkoolschotel.
  9. <br>Let op: je hebt meerdere keren room nodig deze week.