Skip to main content

Krulandijvie-pastinaakstamppot met zongedroogde tomaatjes, blauwe kaas en rozemarijnolie

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stronk(en) Krulandijvie
  • 300 g Pastinaak
  • 1 kilo Aardappelen kruimig
  • 2 tl Rozemarijn
  • 150 g Blauwschimmelkaas
  • 200 g Gedroogde tomaatjes

In Huis

  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 6 el Olijfolie
  • scheutje(s) Melk
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Schil de pastinaak en de aardappels en snij in gelijke stukken. Zet op in gezouten water en kook gaar in circa 20 minuten.
  2. Snij de andijvie in dunne reepjes en was met behulp van een slacentrifuge.
  3. Hak de rozemarijn en de knoflook fijn en zet in een klein steelpannetje op met de olie. Warm even rustig door. Zorg dat de knoflook niet aanbrandt, want dan wordt hij bitter. Voeg een beetje zout toe en zet even weg.
  4. Verkruimel de blauwschimmelkaas en snij de gedroogde tomaten in reepjes (meer of minder naar smaak, het kan zijn dat je het wat te veel vindt, bewaar dan lekker iets voor een andere keer).
  5. Stamp de aardappels en de pastinaak tot een grove puree met een scheutje melk en ongeveer de helft van de kaas. Breng op smaak met wat peper en zout en roer de andijvie er doorheen terwijl het op een laag pitje staat - dan slinkt hij wat.
  6. Doe de rozemarijnolie, de rest van de kaas en de gedroogde tomaten in schaaltjes en zet op tafel.
  7. Serveer de stamppot en laat iedereen er naar smaak kaas, tomaat en rozemarijnolie bij doen.