Kuku sabzi (kruidenomelet) met Mast-e-khiar (yoghurt/komkommer dip), brood en auberginespread

Vegetarisch

  • Totale tijd 55 minuten
Wk 26 Kuku sabzi kruidenomelet met Mast e khiar yoghurtkomkommer dip auberginespread en pitabrood

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks rode ui
  • 2 stuks aubergine
  • 40 gram koriander, krulpeterselie, bieslook en dille
  • 3 stuks lente-ui
  • 6 stuks eieren
  • 1 schepje Griekse yoghurt
  • 1 stuks komkommer
  • 400 gram Griekse yoghurt
  • 8 sneetjes houthakker maanzaad brood

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tl paprikapoeder (gerookt)
  • 3 teen knoflook
  • 1 tl bakpoeder
  • 0.75 tl zout
  • scheut olijfolie extra vierge
  • 2 kneep citroensap (uit een flesje)
  • 1 el balsamicoazijn
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Hak de rode ui grof. Snij de aubergine in stukjes van 1,5 cm. Meng in een ovenschaal met flink olie, het (gerookte) paprikapoeder, zout en peper. Laat in ca. 35 minuten gaar en zacht worden in de oven.
  3. Hak de koriander, peterselie en bieslook (incl. stelen) fijn. Verwijder alleen de dikkere stelen van de dille en hak de rest fijn. Snij de lente-ui in ringetjes.
  4. Verwarm een scheut olie in een koekenpan en bak de lente-ui 2 minuten aan. Knijp de knoflook (1 teen bij 4p) erbij. Voeg de fijngesneden kruiden toe en bak kort tot de geuren goed vrijkomen. Draai het vuur uit.
  5. Breek de eieren in een kom, voeg het bakpoeder en een schepje yoghurt toe. Kluts net zo lang tot alle klontjes zijn verdwenen en breng op smaak met peper en de aangegeven hoeveelheid zout. Voeg de gebakken kruiden toe aan het eiermengsel en meng goed door. Draai de ovenstand terug naar 180 graden (de aubergine blijft nog even in de oven).
  6. Vet de ovenschaal in en giet het eier-kruidenmengsel er in. Schuif in de oven onder of naast de aubergine en bak 20-25 minuten (afhankelijk van voor hoeveel personen je kookt). Als je er een vork in prikt en deze komt er nog nat uit, dan moet de omelet nog even terug in de oven.
  7. Maak de yoghurt-komkommer dip. Schil de komkommer, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Rasp grof en laat uitlekken in een vergiet. Bestrooi met zout. Doe de yoghurt in een schaaltje, pers de knoflook (1 teen bij 4p) erboven uit en meng met een scheut olijfolie extra vierge, een kneep citroensap en peper. Voeg de uitgelekte komkommer op het laatst toe en check op zout.
  8. Maak een spread van de aubergine, ui, knoflook (1 teen grof gehakt bij 4p), balsamicoazijn en een kneep citroensap in de hakmolen of keukenmachine. Check op zout en peper.
  9. Snij het brood in sneetjes. Plaats zo nodig nog even in de grill.
  10. Serveer de kruidenomelet met het brood en de dips.