Kurkuma-citroenkip met goed gevulde couscous salade en simpele yoghurtsaus

Kip, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Kurkuma citroenkip met goed gevulde couscous salade en simpele yoghurtsaus | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1 stuks bloemkool
  • 1 stuks rode ui
  • 250 gram couscous
  • 10 gram krulpeterselie
  • 1 bosje dille en bieslook
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 400 gram kurkuma-citroenkip
  • 1.5 bakje yoghurt

In Huis

  • olie om te bakken
  • 3 tl komijnpoeder
  • olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet de waterkoker aan.
  2. Maak roosjes van de bloemkool en snij de stelen in stukjes. Snij de ui in halve ringen. Meng met olie, komijnpoeder, zout en peper en verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 25 minuten in de oven. Zet een timer op 10 minuten, dan gaan de tomaatjes erbij.
  3. Doe de couscous in een kom, meng met wat zout. Giet er kokend water bij tot de couscous net onder staat. Dek af en laat ca. 10 minuten staan.
  4. Hak de krulpeterselie en dille (incl. dunne steeltjes) fijn. Knip of hak de bieslook fijn.
  5. Schep de bloemkool om en leg de cherrytomaatjes ertussen.
  6. Verwarm olie in een koekenpan en bak de kip in ca. 8 minuten bruin en gaar.
  7. Doe de yoghurt in een schaaltje met een scheut olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Meng de gehakte kruiden door de couscous. Breng op smaak met een scheut olijfolie extra vierge, zout en peper.
  9. Serveer de ovengroenten in een grote schaal en schep er naar wens wat couscous door. Serveer met de kurkuma-citroenkip, yoghurtsaus en overgebleven couscous.
  10. Goed om te weten: De kip is gemarineerd in kurkuma, citroensap, olie, knoflook, zout en peper.