Skip to main content

Kweepeerjam

  • Totale tijd 80 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 g Kweeperen

In Huis

  • 800 ml Water
  • 800 g Suiker
  • 1 stuk(s) Citroen
icon package

Recept stappen

  1. Veeg het dons van de kweeperen en was ze.
  2. Snij ze in stukken, verwijder het klokhuis en laat de schil eraan zitten.
  3. Rasp de kweeperen fijn (liefste in de een keukenmachine).
  4. Pers de citroen uit.
  5. Breng de kweeperen met het water en het citroensap aan de kook voor ca. 10 min.
  6. Voeg nu de suiker toe.
  7. Kook het geheel ca. 30-60 min tot het ingekookt is. Er ontstaat een mooie rode kleur,
  8. Week pot(ten) voor in sodawater of in een pan kokend water.
  9. Haal ze uit het water en was ze van binnen en buiten met een afwasborstel.
  10. Vul de pot(ten) nu tot de rand af met de kweepeerjam.
  11. Doe de deksel(s) op de pot(ten). Zet de pot(ten) op hun deksel en draai ze na 5 minuten om.
  12. Dit recept komt van www.kweepeer.nl, een leuke website met nog meer lekkere kweepeer-recepten!