Skip to main content

Kweepeertjes met hangop

Nagerecht

  • Voorbereiding 8 uur minuten
  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 bekers Griekse yoghurt
  • 2 stuks kweepeer

In Huis

  • 500 ml water
  • 150 gram suiker
  • 2 stuks steranijs
  • 5 tl kaneel
  • 2 el citroensap (mag uit flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Maak een schone theedoek nat en wring goed uit. Leg in een zeef en hang in een diepe schaal of kom. Doe de yoghurt hier in en dek af met vershoudfolie. Laat dit minstens 8 uur in de ijskast staan.
  2. Schil de kweeperen, verwijder de klokhuizen en snij in stukjes van ca. 2 cm met een scherp mes. Kweeperen zijn hard dus kijk uit voor je vingers!
  3. Doe de kweepeer in de pan samen met het water, suiker, steranijs, kaneel en citroensap en breng aan de kook. Laat 45 minuten op laag vuur pruttelen.
  4. Giet de kweepeer af en vang het kookvocht op. Doe het kookvocht nog even terug in de pan en laat even inkoken tot stroperig. Verwijder de stukjes steranijs en doe de kweepeer terug. Warm nog even door.
  5. Verdeel de hangop en schep er kweepeer met wat vocht overheen.
  6. Lekker met een beetje koekkruim (zoals speculaas) als je dat in huis hebt.