Skip to main content

Laksa met paksoi, lente-ui, peen en champignons

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stronk paksoi
  • 100 gram champignons
  • 2 lente-uien
  • handje tauge

In Huis

  • 350 gram noedels
  • 1 peen
  • 1 limoenblaadje
  • olie om te bakken
  • 2 el currypasta
  • 800 ml kokosmelk
  • 400 ml water
  • korianderblad (naar smaak)
icon package

Recept stappen

  1. Kook de noedels volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking en verdeel over 4 kommen.
  2. Snij de paksoi in kwarten. Borstel de champignons en snij in kwarten. Schrap de peen en snij in plakjes. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Was de taugé. Snij het limoenblad in heel dunne reepjes.
  3. Verhit olie in een pan en voeg de currypasta toe. Bak 1 minuut. Voeg de kokosmelk, water en limoenblad toe. Breng aan de kook. Voeg de peen toe en kook 10 minuten. Voeg de champignons toe en kook 2 minuten.
  4. Voeg de paksoi toe en kook tot de paksoi beetgaar is. Schep de laksa over de noedels en bestrooi met lente-ui en korianderblad.