Skip to main content

Laksa met paksoi, lente- ui, wortel en champignons

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Paksoi
  • 100 g Champignons
  • 1 stuk(s) Wortel
  • 2 stuk(s) Lente-ui
  • handje(s) Tauge

In Huis

  • 350 g Noedels
  • 1 stuk(s) Limoenblaadje
  • 2 el Currypasta
  • 800 ml Kokosmelk
  • 400 ml Water
  • naar smaak Korianderblad
icon package

Recept stappen

  1. Kook de noedels volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking en verdeel over 4 kommen.
  2. Snij de paksoi in kwarten. Borstel de champignons en snij in kwarten. Schrap de wortel en snij in plakjes. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Was de taugé. Snij het limoenblad in heel dunne reepjes.
  3. Verhit de olie in een pan en voeg de currypasta toe. Bak 1 minuut. Voeg de kokosmelk, water en limoenblad toe. Breng aan de kook. Voeg de wortel toe en kook 10 minuten. Voeg de champignons toe en kook 2 minuten.
  4. Voeg de paksoi toe en kook tot de paksoi net aan gaar is. Schep de laksa over de noedels en bestrooi met lente-ui en korianderblad.