Skip to main content

Lams-kalfsburger met knolselderijpuree en geroerbakte rode kool

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Uien
  • 600 g Rode kool
  • 800 g Aardappelen kruimig
  • 600 g Knolselderij
  • 4 stuk(s) Lams/kalfsburger
  • 200 g Yaconwortel
  • 1 tl Gehakte rozemarijnblaadjes
  • 3 el Peterselie

In Huis

  • 20 g Boter
  • 1 el Suiker
  • 4 el Balsamicoazijn
  • 1 klont(en) Boter
  • naar smaak Nootmuskaat
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op, je hebt vaker peterselie, ui en knolselderij en yaconwortel nodig deze week.
  2. NB: gebruik voor dit gerecht de aardappels met de gewone/bruine schil.
  3. 1. Zet een pan water op voor de aardappels en knolselderij.
  4. 2. Snipper de ui en fruit die zachtjes 5 minuten in een wok in de boter.
  5. 3. Snij de rode kool in kwarten, verwijder het hart en snij de aangegeven hoeveelheid in zo dun mogelijk sliertjes. Voeg bij de ui en bak onder af en toe roeren 6-8 minuten.
  6. 4. Schil intussen de aardappels en snij in stukken. Snij met een groot scherp mes de schil en de ruwe delen van de knolselderij en snij in stukken. Voeg met zout bij het water en kook in 15 minuten gaar.
  7. 5. Bak intussen ook de burgertjes om en om bruin en gaar in een koekenpan met wat boter of olie.
  8. 6. Schil en snij de yaconwortel in hele kleine blokjes (0.5 cm) en voeg bij de rode kool. Roerbak even mee en voeg dan suiker, gehakte rozemarijn en balsamico azijn toe. Bak nog 2 minuten en breng op smaak met peper en zout.
  9. 7. Pureer de aardappels en knolselderij met een klont boter. Hak de peterselie fijn, meng door de puree en breng op smaak met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat.
  10. 8. Serveer de puree met de burgers en de rode kool.