Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kalfsburger met knolselderij-puree en geroerbakte rode kool

Kalf

  • Totale tijd minuten
Wk-6-geroerbakte-rode-kool-met-knolselderij-aardappelpuree-hamburger-min

Ingrediënten

In de box

  • 1 ui
  • 600 gram rode kool
  • 800 gram aardappelen, kruimig
  • 600 gram knolselderij
  • 400 gram daslook-kalfsgehakt

In Huis

  • 20 gram boter
  • 200 gram yaconwortel
  • 1 el suiker
  • 1 tl rozemarijn, gehakt
  • 4 el balsamicoazijn
  • 1 klontje boter
  • 3 el peterselie
  • nootmuskaat (naar smaak)
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan water op voor de aardappels en knolselderij.
  2. Snipper de ui en fruit die zachtjes 5 minuten in een wok in de boter.
  3. Snij de rode kool in kwarten, verwijder het hart en snij de aangegeven hoeveelheid in zo dun mogelijk sliertjes. Voeg bij de ui en bak onder af en toe roeren 6-8 minuten.
  4. Schil intussen de aardappels en snij in stukken. Snij met een groot scherp mes de schil en de ruwe delen van de knolselderij en snij in stukken. Voeg met zout bij het water en kook in 15 minuten gaar.
  5. Maak intussen ook burgertjes van de daslook-gehakt en bak die om en om bruin en gaar in een koekenpan met wat boter of olie.
  6. Schil en snij de yaconwortel in hele kleine blokjes (0.5 cm) en voeg bij de rode kool. Roerbak even mee en voeg dan suiker, gehakte rozemarijn en balsamico azijn toe. Bak nog 2 minuten en breng op smaak met peper en zout.
  7. Pureer de aardappels en knolselderij met een klont boter. Hak de peterselie fijn, meng door de puree en breng op smaak met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat.
  8. Serveer de puree met de burgers en de rode kool.