Skip to main content

Lams-kalfsburger met zoete pompoenpuree en gebakken kastanjechampignons

Lam, Kalf

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 zoete mini pompoentjes
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 1 ui
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 1 tl tijm
  • 400 gram lams-kalfsgehakt

In Huis

  • 6 teentjes knoflook
  • 1 krop sla
  • 3 el olijfolie voor de dressing
  • 1 tl mosterd
  • 1 el balsamicoazijn
  • suiker naar smaak
  • 4 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 citroen
icon package

Recept stappen

  1. Was de mini pompoentjes, snij in kwarten en verwijder de zaden. Verwijder met een keukenmesje de ergste oneffenheden uit de schil. De schil is verder wel eetbaar. Leg de pompoenkwarten met de schil naar beneden op een bakplaat met bakpapier en smeer ze in met wat olijfolie, peper en zout. Verwijder van 2/3 van de knoflooktenen (4 tenen bij 4p) het kontje en vouw in een beetje folie met een paar druppels olijfolie. Leg bij de sweet dumpling en schuif in de oven voor ca. 25 min.
  2. Snij de paddenstoelen in even grote stukken en snipper de ui.
  3. Bak in een wok of koekenpan in wat olie de ui langzaam ca. 4 min tot een beetje bruinig. Zet het vuur hoog en doe de paddenstoelen erbij. Pers als ze een beetje bruin worden de rest van de knoflook erboven en bestrooi met zout en de gedroogde tijm. Voeg als de paddenstoelen beetgaar zijn de gehakte peterselie toe.
  4. Was de sla met behulp van een slacentrifuge. Maak een simpele vinaigrette van olijfolie, mosterd, balsamicoazijn, peper zout en een beetje suiker en meng door de sla.
  5. Maak 4 burgers van het lams-kalfsgehakt en bestrooi met peper en zout. Bak de burgers zachtjes in wat olie rondom bruin en gaar.
  6. Haal de sweet dumpling uit de oven als ze gaar zijn (check met vork). Snij eventueel hard geworden stukjes eraf. Pureer samen met de geroosterde teentjes knoflook (haal uit het schilletje), 4 el olijfolie (bij 4p) en 2-3 el water (bij 4p) tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout, peper en wat citroensap. Serveer de puree met de paddenstoelen erop, de burgers erbij en de sla als fris-zure noot.