Lams-kalfsgehaktbal met gebakken sjalot, aardappels en spruitjes

Rund

  • Totale tijd 45 minuten
3477 Lamskalfsgehaktbal Met Jus En Gebakken Ui Aardappels En Spruitjes

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram spruiten
  • 600 gram Nicola aardappels
  • 2 stuks sjalot
  • peterselie naar smaak
  • 400 gram lams-kalfsgehakt
  • 1 tl tijm

In Huis

  • 2 teentje(s) knoflook
  • boter
  • 2 stuks beschuiten
  • 1 stuks ei
  • 1 tl mosterd
  • snufje nootmuskaat
  • om te bakken olie
  • scheutje ketjap
  • scheutje tomatenketchup of -puree
  • naar smaak mosterd
  • optioneel mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pannetje met water en zout op voor de spruiten en aardappels.
  2. Maak de spruiten schoon en halveer ze. Boen de aardappels schoon en snij in ongeveer even grote stukjes als de spruitjes. Kook de spruiten en aardappels 3 min voor, vanaf het moment dat het water weer kookt.
  3. Snipper intussen de sjalot en hak de knoflook fijn. Verhit een goede klont boter met wat olie in een grote koekenpan of wok en fruit daarin de helft (!) van de sjalot op zacht vuur, totdat hij een beetje bruint.
  4. Maak intussen de gehaktballen: hak de peterselie fijn en verkruimel de beschuiten boven een kom. Voeg het gehakt, resterende sjalot en peterselie toe en meng met het ei, de mosterd, nootmuskaat en zout en peper. Draai er 4 ballen van en bak op hoog vuur in wat olie rondom bruin. Voeg een kopje heet water, de ketjap, ketchup en mosterd toe. Roer even door. Doe de deksel op de pan en laat de ballen in ca. 20 min gaar sudderen, op laag vuur.
  5. Giet intussen de spruiten en aardappels af en laat een beetje droogstomen of goed uitlekken.
  6. Ris de tijm van de takjes. Voeg de geriste tijm, aardappels, spruitjes en knoflook bij de sjalot en bak stevig, onder af en toe roeren, totdat alles gaar en een beetje bruin is.
  7. Serveer de gehaktballen met de saus, spruiten, aardappels en eventueel wat mayonaise.