Skip to main content

Lams-kalfsgehaktbal met jus en gebakken ui, aardappels en spruitjes

Rund

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Spruiten
  • 600 g Aardappelen vastkokend
  • 2 stuk(s) Ui
  • 1 tl Tijm
  • 4 stuk(s) Kalfsgehaktbal

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 klont(en) Boter
  • om te bakken Olie
  • naar smaak Mayonaise
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Je hebt meerdere keren ui en tijm nodig deze week.
  2. 1. Zet een pannetje met water op voor de spruiten en aardappels.
  3. 2. Maak de spruiten schoon en halveer ze. Boen de aardappels schoon en snij in ongeveer even grote stukjes als de spruitjes. Voeg zout bij het kokende water en kook de spruiten en aardappels 3 min. voor, vanaf het moment dat het water weer kookt.
  4. 3. Snipper intussen de ui grof en hak de knoflook fijn. Verhit een goede klont boter met wat olie in een grote koekenpan of wok en bak daarin de ui op hoog vuur een beetje bruin.
  5. 4. Giet de spruiten en aardappels af en laat een beetje droogstomen of goed uitlekken.
  6. 5. Ris de tijm van de takjes. Voeg de knoflook, geriste tijm, aardappels en spruitjes bij de ui en bak stevig, onder af en toe roeren, totdat alles gaar en een beetje bruin is.
  7. 6. Warm intussen de gehaktballen met jus zachtjes op in een pannetje met deksel.
  8. 7. Serveer de ballen met de spruiten, aardappels en eventueel wat mayonaise.