Lams-kalfsgehaktbal met jus, gebakken ui, sjieke sperziebonen en rijst

Rund, Lam

  • Totale tijd minuten
Broodje speklap met lente-ui | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 400 gram lams-kalfsgehakt
  • naar smaak koriander
  • 2 stuks rode ui
  • 500 gram sperziebonen

In Huis

  • 1 el komijnzaad
  • 1 stuks ei
  • 1 tl (witte) peper
  • om te bakken olie
  • 1 klont boter
  • 2 teentjes knoflook
  • naar smaak rijst
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl tijm
icon package

Recept stappen

  1. Meng het gehakt met het komijnzaad, koriander, ei en de witte peper. Draai er ballen van en braad de ballen in wat olie in een stoofpan rondom bruin.
  2. Halveer de ui en snij in dunne ringen. Haal de ballen uit het bakvet als ze rondom bruin zijn, ze gaan zo weer terug. Voeg zo nodig nog een klont boter toe, bak de ui glazig en een beetje bruin. Voeg wat zout bij de ui.
  3. Hak de knoflook fijn. Voeg de knoflook bij de ui als die een beetje bruin is en voeg de tomatenpuree toe. Schep een paar keer om en leg de ballen er weer bij. Dek af en laat de ballen zachtjes gaar worden. Voeg eventueel een scheutje water toe zodat je genoeg jus hebt straks.
  4. Kook witte rijst volgens instructie op de verpakking.
  5. Zet een pannetje met water op voor de sperziebonen.
  6. Dop de sperziebonen en halveer ze. Kook ze in 4-6 minuten gaar, vanaf het moment dat het water weer kookt. Giet af, doe terug in de pan en roer er een klontje boter en wat zout bij. Niets meer aan doen, dit zijn de sjiekste snijbonen van Nederland.
  7. Serveer de ballen met de sperziebonen en de witte rijst.