Lams-kalfsgehaktballetjes met geroosterde aubergine en linzen-tomatensaus

Lam, Kalf

  • Totale tijd minuten
Gehaktballetjes met linzen-tomatensaus en aubergine | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 2 stuks aubergine
  • 1 stuks ui
  • 250 gram wortelpeterselie
  • 1 stuks venkel
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 2 el dille
  • 400 gram lams-kalfsgehakt

In Huis

  • 180 gram (dupuis) linzen
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 2 teen knoflook
  • olie om te bakken
  • 1 tl zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet water op voor de linzen en kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snij de aubergine in blokjes van ca. 1 cm. Hussel in een mengkom met olie, zout, peper en de gedroogde tijm. Rooster op een met bakpapier beklede bakplaat 20-25 minuten in de oven.
  3. Snipper de ui en knoflook. Schil de wortelpeterselie en snij in echt kleine blokjes van ca. 0,5 cm. Verwarm olie in een wok of hapjespan. Fruit de ui tot glazig, voeg dan de knoflook en wortelpeterselie toe en bak even kort mee.
  4. Snij de venkel in kleine blokjes van ca. 0,5 cm. Haal 1/3 van de groenten uit de pan en laat afkoelen op een bord. Voeg de venkel toe aan de pan en bak nog even stevig mee.
  5. Halveer de cherrytomaten. Voeg toe aan de pan, breng het geheel op smaak met zout en peper en laat afgedekt pruttelen.
  6. Hak de dille fijn. Kneed het afgekoelde groentemengsel, de dille, peper en de aangegeven hoeveelheid zout door het gehakt. Maak balletjes.
  7. Giet de linzen af wanneer deze gaar zijn. Voeg toe aan de groenten in de pan en laat nog even mee pruttelen.
  8. Bak de gehaktballetjes in een pan met een scheutje olie rondom bruin en gaar.
  9. Serveer de balletjes met de geroosterde aubergine en de linzen-groentemix.