Skip to main content

Lams-kalfsgehaktballetjes met geroosterde bloemkool, couscous en yoghurt-muntsaus

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 bloemkool
  • 2 uien
  • 400 gram lams-kalfsgehakt
  • 240 ml yoghurt
  • 240 gram couscous
  • 4 el munt
  • 1 courgette

In Huis

  • olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl nootmuskaat
  • 240 ml kokend water
  • 1 teentje knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het blad en het stronkje van de bloemkool en snij de hele bloemkool in plakken. Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Neem 3/4 van de ui (dus 1,5 bij 4p), snij in dunne ringen en leg op de bloemkool. Besprenkel met olijfolie, peper, zout en het komijnpoeder. Schuif gedurende 20-25 minuten in de oven.
  2. Snipper de rest van de ui (1/2 ui bij 4p) heel fijn en meng met het gehakt, samen met de yoghurt (2 el bij 4p, de rest is voor het sausje), het zout, de nootmuskaat en wat peper. Draai balletjes ter grootte van een pingpongbal, 3 per persoon.
  3. Bak de balletjes in een beetje olie zachtjes bruin en gaar.
  4. Zet de waterkoker aan voor de couscous. Doe de couscous in een hittebestendige kom en giet het kokende water eroverheen. Dek af en laat ca. 5 minuten staan.
  5. Hak de munt fijn en meng 1/4 met de rest van de yoghurt, peper, zout en een klein teentje geperste knoflook.
  6. Maak de couscous los met een vork en wat olie. Snij de courgette in kleine blokjes en meng samen met de rest van de munt en peper en zout door de couscous.
  7. Serveer met de bloemkool, de gehaktballetjes en de yoghurtsaus.