Skip to main content

Lams-kalfsgehaktballetjes met geroosterde bloemkool, meiraap, venkel, couscous en yoghurt-muntsaus

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks bloemkool
  • 2 stuks rode uien
  • 240 ml yoghurt
  • 400 gram lams-kalfsgehakt
  • 240 gram couscous
  • 4 el munt
  • 200 gram meiraap
  • 0.50 stuks venkel

In Huis

  • olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl nootmuskaat
  • 240 ml kokend water
  • 1 teentje knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Haal het blad en het stronkje van de bloemkool en snij de hele bloemkool in plakken. Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Neem 3/4 van de ui (dus 1,5 bij 4p), snij in dunne ringen en leg op de bloemkool. Besprenkel met olijfolie, peper, zout en het komijnpoeder. Schuif gedurende 20-25 minuten in de oven.
  3. Snipper de rest van de ui (1/2 ui bij 4p) heel fijn. Meng de ui, wat yoghurt (2 el bij 4p, de rest is voor het sausje), de aangegeven hoeveelheid zout, de nootmuskaat en wat peper door het gehakt. Draai balletjes ter grootte van een pingpongbal, 3 per persoon. Bak in wat olie zachtjes bruin en gaar.
  4. Zet de waterkoker aan voor de couscous. Doe de couscous in een hittebestendige kom en giet het kokende water eroverheen. Dek af en laat ca. 5 minuten staan.
  5. Hak de munt fijn. Meng 1/4 met de rest van de yoghurt, peper, zout en een klein teentje geperste knoflook.
  6. Rasp de meiraap. Snij de venkel in blokjes van ca 0,5 cm.
  7. Maak de couscous los met een vork en wat olie. Meng de meiraap, venkel en rest van de munt erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Serveer met de bloemkool, de gehaktballetjes en de yoghurtsaus.