Skip to main content

Lamsboutlapjes met frisse bulgur salade

Lam

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 lamsboutlapjes
  • 300 gram bulgur
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 puntpaprika

In Huis

  • 1 takje munt
  • 8 tl citroensap
  • om te bakken boter
  • 4 el olijfolie voor de dressing
  • 1 teen knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan water op en kook de bulgur zoals beschreven op het pakje. Snij de paprika en de courgette in kleine blokjes. Snipper de ui. Hak de muntblaadjes fijn.
  2. Voeg dit allemaal toe aan de warme, gare bulgur.
  3. Maak de dressing met 6 el olijfolie, 2 el citroensap en 1 uitgeperst teentje knoflook , peper en zout en meng dit door de bulgur en de groenten.
  4. Bak de lamsboutlapjes om en om gaar in 1 eetlepel boter of 1 eetlepel olie. Dit duurt ongeveer 3 min per kant. Doe er na het bakken pas peper en zout op.
  5. Serveer met de met lauwwarme bulgursalade.
  6. Tip: een sausje van yoghurt, knoflook, een beetje munt, peper en zout is er ook heerlijk bij.