Skip to main content

Lamsboutlapjes met kruidige rijst en spinazie

Lam

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 ui
  • 4 lamsboutlapjes
  • 400 gram NZ spinazie
  • 400 gram snijbiet

In Huis

  • 1 liter kokend water
  • 400 gram basmatirijst
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 kardemompeulen
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 2 el olie
  • boter naar smaak
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan voor de rijst.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  3. Kneus de kardemompeulen met een plat mes.
  4. Verhit in een soeppan de olie en fruit daarin de ui, knoflook, kardemompeulen en het komijnzaad.
  5. Voeg de rijst toe en roer goed om. Voeg dan het kokend water toe met de blokjes bouillon. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat zachtjes pruttelen gedurende 30-35 minuten, waarvan de eerste 20 minuten zonder deksel. Als het te snel droog lijkt te koken, doe je eerder een deksel op de pan. Haal de kardemompeulen op het laatst uit de rijst, die kan je niet eten.
  6. Haal de lamsboutlapjes uit de ijskast zodat ze op temperatuur komen.
  7. Spoel de NZ spinazie af. Haal de blaadjes van de stelen. Dikkere stelen zijn niet lekker want taai, dunnere steeltjes kan je wel eten. Snijd de snijbiet in repen. Was de spinazie en de snijbiet in een slacentrifuge.
  8. Als de rijst nog ongeveer 10 minuten moet koken, begin je met de lamsboutlapjes.
  9. Leg lamsboutlapjes op een bord en dep ze droog. Bestrooi flink met peper.
  10. Verwarm in een grote koekenpan of wok de olie, laat goed heet worden. Bak het vlees om en om bruin, besprenkel met zout en leg weg in een stuk foliepapier.
  11. Voeg nu de spinazie en de snijbiet toe aan het bakvet en laat slinken. Giet als nodig wat vocht af en maak dan op smaak met peper en zout en evt. nog een klontje boter. Dien op met de rijst.