Lamsburger en gebakken ei op een broodje met een funky spitskoolsalade

Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Lamsburger en gebakken ei op een broodje met een funky spitskoolsalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 500 gram spitskool
  • 1 stuks venkel
  • 150 gram hart van bleekselderij
  • 4 stuks lamsburger
  • 4 stuks eieren
  • 4 sneetjes volkorenzadenbrood
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 8 blaadjes raapsteel

In Huis

  • 3 el yoghurt
  • 4 el (milde) olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 2 el citroensap (mag uit een flesje)
  • olie om te bakken
  • 3 el koriander, gehakt
  • 1 stuks rode peper
  • naar smaak mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Snij de spitskool in dunne sliertjes. Doe in een slabak en voeg de yoghurt en wat zout toe. Kneed een minuutje, zo wordt ze zachter, want je breekt de vezels door het kneden.
  2. Maak in een kom de vinaigrette van de (milde) olijfolie, mosterd, citroensap, peper en zout. Verwijder het kontje en loof van de venkel en snij in dunne plakjes. Snij het hart (binnenste gedeelte) van de bleekselderij in dunnen plakjes. Meng door de vinaigrette.
  3. Verwarm olie in een koekenpan. Bak de burgers een paar minuten per kant of wat langer als je ze liever doorbakken hebt.
  4. Hak de koriander fijn. Halveer de rode peper en verwijder indien gewenst de zaadlijsten. Snij in halve ringetjes. Voeg bij de spitskool.
  5. Haal de burgers uit de pan en hou warm. Bak een spiegelei per persoon. Verwarm intussen een grillpan. Snij het brood in gelijke plakken, besprenkel met wat olie en bak ze aan beide zijden warm en een beetje bruin.
  6. Snij de tomaatjes in dunne plakjes.
  7. Meng de spitskool met de venkel en bleekselderij en check op zout en peper.
  8. Verwijder de worteltjes van de raapsteel, hak grof en was met behulp van een slacentrifuge. Beleg elk broodje met een paar blaadjes raapsteel, wat plakjes cherrytomaat, een burger, wat mayo en een spiegelei. Serveer de spitskool-venkelsalade erbij.