Lamsburger met aardappel-knol-postelein stamp en bietenborani

Lam, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Lamsburger met bietenborani en stamppot van aardappel knol winterpostelein | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 gram Doré aardappelen
  • 400 gram knolselderij
  • 15 gram dille
  • 2 pakje voorgekookte bieten
  • 4 stuks lams-kalfsburger
  • 150 gram yoghurt
  • 120 gram winterpostelein

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teen knoflook
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • scheut melk
  • klont boter
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en knolselderij. Snij in gelijke stukken van 2-3 cm. Zet op in een laagje gezouten water (tot het net onder staat) en kook gaar in 15-20 minuten.
  2. Pers de knoflook in een kommetje en druk er 0.5 tl zout (bij 4p) met een lepel doorheen tot je een pasta hebt. Meng de rode wijnazijn en de olijfolie extra vierge erdoor. Hak de dille grof en voeg toe.
  3. Snij de bietjes in blokjes van ca. 1 cm en doe in een schaal. Verwarm ze evt. een beetje. Voeg de dressing, dille en yoghurt toe en hussel door elkaar.
  4. Verwarm olie in een koekenpan en bak de burgers rondom bruin en gaar in ca. 5 minuten.
  5. Giet de aardappels en groenten af. Stamp tot puree en maak smeuïg met een scheut melk en een klont boter. Spoel de winterpostelein af en snij grof. Schep door de puree. Bewaar een handje voor de risotto. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de stamppot met de bietenborani en de burgers.