Lamsburger met snelle bietenborani, gebakken aardappels en venkel
Lam
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks venkel
- 800 gram Nicola aardappels
- 2 pakje gekookte rode bieten
- 15 gram dille
- 150 ml yoghurt
- 4 stuks lamsburger
In Huis
- olie om te bakken
- 1 teen(tje) knoflook
- 0.5 tl (!) zout
- 1 el rode wijnazijn
- 2 el olijfolie extra vierge
- naar smaak mayonaise (optioneel)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Verwijder het hart en het loof van de venkel en snij in dunne plakken. Boen de aardappels schoon en snij in stukken van 2 cm. Meng samen in een mengkom met olie, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 minuten in de oven.
- Snij de bieten in blokjes van 1-2 cm en doe in een schaal.
- Pers de knoflook in een kommetje en druk er met een lepeltje 0.5 tl zout (bij 4p) doorheen. Meng met de rode wijnazijn en de olijfolie extra vierge.
- Hak de dille fijn. Meng met de dressing en yoghurt door de bietjes.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak de burgers rondom bruin en gaar in ca. 5 minuten.
- Serveer de burgers met de bietenborani, geroosterde venkel en aardappeltjes met mayo naar smaak.