Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Lamsburger met snelle bietenborani, gebakken aardappels en venkel

Lam

  • Totale tijd minuten
Lamsburger met bietenborani, gebakken aardappels en venkel | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuks venkel
  • 800 gram Nicola aardappels
  • 2 pakje gekookte rode bieten
  • 15 gram dille
  • 150 ml yoghurt
  • 4 stuks lamsburger

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teen(tje) knoflook
  • 0.5 tl (!) zout
  • 1 el rode wijnazijn
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • naar smaak mayonaise (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Verwijder het hart en het loof van de venkel en snij in dunne plakken. Boen de aardappels schoon en snij in stukken van 2 cm. Meng samen in een mengkom met olie, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 minuten in de oven.
  3. Snij de bieten in blokjes van 1-2 cm en doe in een schaal.
  4. Pers de knoflook in een kommetje en druk er met een lepeltje 0.5 tl zout (bij 4p) doorheen. Meng met de rode wijnazijn en de olijfolie extra vierge.
  5. Hak de dille fijn. Meng met de dressing en yoghurt door de bietjes.
  6. Verwarm olie in een koekenpan en bak de burgers rondom bruin en gaar in ca. 5 minuten.
  7. Serveer de burgers met de bietenborani, geroosterde venkel en aardappeltjes met mayo naar smaak.