Skip to main content

Lamsgehaktballetjes met yoghurtsaus, geroosterde paprika en bulgur

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Lamsgehakt
  • 3 stuk(s) Paprika
  • 50 g Geitenkaas
  • handje(s) Rucola
  • 250 ml Yoghurt

In Huis

  • 2 teen Knoflook
  • 1 stuk(s) Eieren
  • 1 tl Pimentpoeder
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 300 g Bulgur
  • 2 el Zonnebloemolie
  • 2 tl Harissa
  • 2 el Citroensap
  • 400 ml Tomatenpassata
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Pers een teentje knoflook en klop het ei los. Meng het lamsgehakt met het ei, de kruiden, zout en peper. Kneed goed door en vorm kleine balletjes. Zet 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
  2. 2. Bereid de bulgur volgens gebruiksaanwijzing. Snij de paprika doormidden en rooster onder de gril totdat het vel een beetje zwart is. Verwijder het vel, zaad en zaadlijsten. Snij in grote stukken en leg in een schaal. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met wat olie.
  3. 3. Brokkel er de geitenkaas over. Bestrooi met een beetje rucola. Pers het laatste teentje knoflook uit en verdeel over de paprika.
  4. 4. Roer de harissa en het citroensap door de yoghurt. Voeg zo nodig wat water toe.
  5. 5. Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan op halfhoog tot hoog vuur. Bak de gehaktballetjes in ca. 5 minuten bruin. Schenk de tomatenpassata er bij. Breng op smaak met zout en peper. Laat de balletjes nog 10 minuten garen in de saus.
  6. Serveer met de paprika, bulgur en de yoghurtsaus.