Skip to main content

Lamskoteletten met tomaten-kaneelsaus, gekruide bietjes uit de oven en quinoa met lente-ui en rucol

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Lamskoteletten
  • 600 g Bosbiet
  • 280 g Quinoa

In Huis

  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 2 tl Tijm
  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • 4 el Balsamicoazijn
  • 400 g Gepelde tomaten
  • 1 tl Koriander
  • 1 tl Komijn
  • 1 stuk(s) Kaneelstokje
  • 1 tl Kaneel
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Scheur een groot stuk aluminiumfolie af en vouw dubbel.
  2. Snij het groen van de bietjes, maar snij niet in de bietjes. Leg de bietjes op het folie en bestrooi met tijm. Pers er 2 teentjes knoflook boven uit. Bestrooi met peper en zout. Vouw de zijkanten van het folie omhoog zodat er een bakje ontstaat. Giet er dan de olie en azijn bij en vouw goed dicht. Bak ca. 45 minuten in de oven totdat de bieten gaar zijn.
  3. Maak in de tussentijd de tomatensaus. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak een teentje knoflook zachtjes aan. Voeg koriander, komijn en kaneel toe en roerbak even mee. Giet de tomaten erbij en breng op smaak met peper en zout. Kook ca. 20 minuten tot een mooie saus.
  4. Bereid de quinoa volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snij de lente-ui in ringetjes en snij de rucola een beetje klein. Schep zodra de quinoa een beetje is afgekoeld de lente-ui en rucola door de quinoa.
  5. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan. Bestrooi de lamskoteletjes met de kaneelpoeder, peper en zout. Bak de koteletjes ongeveer 2 minuten aan iedere kant. Het mag rosé zijn, want het is lam (bepaal zelf hoe rosé je het vlees wilt hebben).
  6. Serveer de koteletjes met de quinoa, de tomatensaus en de bietjes.