Skip to main content

Lamsmerguez met frisse couscous

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Lams merguezworstjes
  • 2 stuk(s) Courgette
  • 300 g Couscous
  • 1 bosje(s) Lente-ui
  • 1 bosje(s) Munt
  • 1 stuk(s) Citroen

In Huis

  • 4 el Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Kook de couscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Halveer de courgette en haal met een lepeltje het vruchtvlees eruit. Rasp de courgette en doe in een mengkom.
  3. Snij de bosui in ringetjes. Hak de munt fijn. Rasp de schil van de citroen, halveer dan en knijp uit. Voeg de bosui, de munt, citroenschil en het citroensap bij de courgette in de mengkom en roer goed om. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Laat het mengsel even rusten zodat de smaken goed er in trekken. Laat dan even uitlekken in een vergiet zodat het meeste vocht eruit is. Meng nu de warme couscous en de olijfolie erdoor. Breng het geheel indien nodig nog op smaak met peper en zout. Je kan deze couscous warm maar ook lauwwarm of zelfs koud eten, wat je lekker vindt.
  5. Bak de merguezworstjes gaar in een koekenpan in ca 7 minuten.
  6. Dien de worstjes op met de couscous.