Skip to main content

Lamsmerguezburgers met gebakken aardappels en courgette salade

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram aardappels
  • 2 courgettes
  • 1 el dragon
  • 4 merguezburgers

In Huis

  • 5 el olijfolie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el azijn
  • 1 mespunt suiker
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en snij in hapklare stukken. Kook in een laag water in ca 5 minuten net beetgaar. Giet af en laat even goed uitstomen.
  2. Maak intussen de salade. Snij de courgette in zo dun mogelijke plakken, indien je die hebt met een mandoline. Leg ze op een platte schaal en bestrooi met peper en zout.
  3. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de teentjes knoflook heel kort aan. Hij moet glazig en zacht worden maar niet bruin. Blus af met de azijn en schenk warm over de courgette. Bestrooi de courgette met de dragon. Laat even intrekken.
  4. Bak intussen de aardappels in een koekenpan met wat olijfolie op half hoog vuur totdat ze lekker bruin en knapperig zijn. Dit duurt ca 15 minuten.
  5. Verhit intussen ook een grillpan en gril de merguezburgers in ca 7 minuten gaar.
  6. Serveer de burgers met de aardappels en de courgette salade.