Skip to main content

Lamsmerguez met gebakken aardappelen en courgette salade

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Bolcourgette (zappho)
  • 6 stuk(s) Lams merguezworstjes
  • 1 el Dragon
  • 1 kilo Aardappelen

In Huis

  • 5 el Olijfolie
  • mespunt Suiker
  • naar smaak Peper uit de molen
  • naar smaak Zeezout
  • 1 teen Knoflook
  • 1 el Azijn
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en snij in hapklare stukken. Kook in een laag water in ca 5 minuten net beetgaar. Giet af en laat even goed uitstomen.
  2. Maak intussen de salade. Snij de courgette in zo dun mogelijke plakken, indien je die hebt met een mandoline. Leg ze op een platte schaal en bestrooi met peper en zout.
  3. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak hierin 2 teentjes knoflook heel kort aan. Hij moet glazig en zacht worden maar niet bruin. Blus af met 1 eetlepel azijn en schenk warm over de courgettes. Bestrooi de courgette met de dragon. Laat even intrekken.
  4. Bak intussen de aardappels in een koekenpan met wat olijfolie op half hoog vuur tot ze lekker bruin en knapperig zijn. Dit duurt ca 15 minuten.
  5. Verhit intussen ook een grillpan en gril de merguezworstjes in ca 7 minuten gaar.
  6. Serveer de worstjes met de aardappels en de courgette salade.