Lamsmerguez met kruidencouscous en gestoofde paprika met feta

Lam

  • Totale tijd minuten
Lamsmerguez met kruidencouscous en gestoofde paprika met feta | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuks zoete ui
  • 4 stuks rode puntpaprika
  • 1 stuks gele puntpaprika
  • 4 teen knoflook
  • 160 gram couscous
  • 8 worstjes lamsmerguez
  • 75 gram rucola
  • 100 gram feta
  • 20 gram dille
  • 20 gram munt

In Huis

  • olie om te bakken
  • 3 el (rode) wijnazijn
  • scheut naar smaak olijfolie extra vierge
  • 2 el balsamicoazijn
  • 0.25 tl chilivlokjes
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm olie in een (grote, bij 4p) hapjespan. Snij de zoete ui in halve ringen en bak glazig.
  2. Snij de rode en gele puntpaprika's in hele(!) dunne reepjes. Snij de knoflook in plakjes.
  3. Bak als de ui glazig is de knoflook even mee. Voeg een goede snuf zout toe. Schep een paar keer om en voeg de paprika toe. Roerbak een paar minuutjes op stevig vuur. Blus af met de (rode) wijnazijn en voeg flink zwarte peper uit de molen toe. Dek af en laat zo lang mogelijk zachtjes (liefst toch wel 30 minuten) goed gaar en zacht stoven.
  4. Kook water voor de couscous. Doe de couscous met wat zout in een hittebestendige kom en zet ca. 1 cm onder kokend water. Dek goed af en laat ca. 10 minuten staan.
  5. Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak de merguez om en om bruin en gaar in ca. 8 minuten.
  6. Maak de rucola aan met een beetje olijfolie extra vierge, balsamicoazijn en peper en zout. Zet op tafel als een fris-pittige noot erbij.
  7. Kruimel de feta en zet in een bakje op tafel.
  8. Verwijder alleen de dikkere stelen van de dille en haal de blaadjes munt af. Hak fijn. Roer de couscous los met een vork. Meng de verse kruiden erdoor samen met een flinke scheut olijfolie extra vierge en wat zout en peper naar smaak.
  9. Breng de paprikastoof verder op smaak met wat chilivlokjes en zout en peper. Serveer met de couscous, merguez en rucola. Garneer met de feta.