Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Lamsmerguez met venkel, mais en koriander

Lam

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 8 stuks lamsmerguez
  • 1 stuks venkel
  • 1 blikje mais
  • 0.5 bosje koriander
  • 2 tenen knoflook

In Huis

  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Snij de venkel in dunne plakken en hak de knoflook fijn.
  2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de lamsmerguez op middelhoog vuur in 8-10 minuten goudbruin en gaar. Haal uit de pan en houd warm.
  3. Gebruik dezelfde pan om de venkel te bakken. Voeg eventueel wat extra olie toe en bak de venkel 10 minuten tot deze zacht en licht gekarameliseerd is.
  4. Voeg de knoflook en de uitgelekte mais toe aan de pan en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper.
  5. Hak de koriander grof.
  6. Serveer de lamsmerguez met de venkel-mais-mengeling en garneer met koriander.