Skip to main content

Merguez met ratatouille en bulgur

Lam

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 2 stuks aubergine
  • 1 stuks courgette
  • 2 stuks puntpaprika
  • 600 gram tomaten
  • 240 gram bulgur
  • 4 stuks lams/kalfs merguez

In Huis

  • om te bakken olijfolie
  • 1 el provencaalse kruiden
  • 2 teentjes knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui. Fruit in wat olie in een afdekbare wok of hapjespan. Hak de knoflook fijn en voeg toe. Snij de aubergine in stukjes en voeg bij de ui - bak op hoog vuur aan. Snij de courgette en de paprika in stukjes en voeg toe. Bak rustig verder terwijl je de tomaten snijdt.
  2. Voeg als alle groenten goed zijn aangebakken de tomaten toe samen met peper, zout en de Provencaalse kruiden.
  3. Dek af en laat 10 tot 15 minuten pruttelen op een laag vuurtje.
  4. Maak de bulgur klaar. Doe 60 gram bulgur per persoon in een pan en doe er water bij tot circa 1 cm boven de bulgur. Kook in circa 12 minuten gaar, giet af, roer los met een vork en voeg olie, peper en zout toe.
  5. Bak de merguez rondom bruin in een koekenpan in een beetje olie.
  6. Serveer de ratatouille met de bulgur en de worstjes.