Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Lams-kalfsrookworst met Marokkaanse palmkool-kikkererwtenstoof

  • Totale tijd minuten
1978 Lamsrookworst Met Marokkaanse Boerenkool Kikkererwtenstoof

Ingrediënten

In de box

  • 300 gram palmkool
  • 1 stuks rode ui
  • 4 porties lams-kalfsrookworst

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • om te bakken olie
  • 4 tl Ras el Hanout
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 1 blik kikkererwten
icon package

Recept stappen

  1. Snij met een groot mes de nerf uit de palmkoolbladeren. Snij het blad in dunne reepjes.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Bak de ui in een beetje olie aan totdat hij zacht begint te worden. Voeg de knoflook en de Ras el Hanout toe en bak 30 sec mee.
  3. Doe de tomatenstukjes erbij en laat opwarmen totdat het kookt. Breng op smaak met peper en zout en voeg de palmkool (eventueel in porties) toe. Laat al roerend met een scheutje water slinken.
  4. Leg de rookworst (zonder verpakking) erbovenop (let op dat de worst niet in het vocht zakt, dan gaat het te hard en barst hij). Laat 15-20 minuten zachtjes met deksel stoven. Check af en toe of het niet droog kookt.
  5. Spoel de kikkererwten af in een vergiet en voeg bij de palmkool. Laat 5 minuten meestoven totdat alles goed warm is en de palmkool zacht genoeg.
  6. Breng indien nodig op smaak met peper en zout en dien op in diepe borden met de lams-kalfsrookworst ernaast.