Lamsschoudersteak met knolselderij-aardappelpuree en gekarameliseerde spruitjes

Lam

  • Totale tijd minuten
Lamsschoudersteak met knolselderij-aardappelpuree en gekarameliseerde spruitjes | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 800 gram aardappelen kruimig
  • 300 gram knolselderij
  • 600 gram spruiten
  • 1 stuks ui
  • 4 stuks lamsschoudersteak

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 el balsamicoazijn
  • scheutje melk
  • klontje boter
icon package

Recept stappen

  1. Laat het vlees ca. 2 uur voor bereiding op kamertemperatuur komen.
  2. Schil de aardappels en de knolselderij (let op; je hebt niet de hele knolselderij nodig!). Snij in gelijke stukken en zet op in een laagje koud water met zout.
  3. Kook/stoom gaar in ca. 15 minuten vanaf het moment dat het water kookt. Zet nog een pannetje met water en zout op voor de spruitjes.
  4. Haal de kontjes en evt. mindere blaadjes van de spruiten en halveer ze. Kook de spruitjes 3 minuten voor, giet af en laat goed uitlekken.
  5. Verwarm olie in een koekenpan. Snipper de ui en bak 1 minuut en doe dan de spruiten erbij. Roerbak totdat de spruitjes gaan bruinen. Doe op het laatst de balsamico-azijn erbij en laat het geheel nog even karamelliseren.
  6. Verwarm boter en olie in een koekenpan. Bak de lamsschoudersteak op hoog vuur aan 1 minuut per kant. Bak daarna zachtjes om en om 2-5 minuten totaal, afhankelijk van dikte en gewenste gaarheid. Het is lekker als het vlees nog rosé is. Breng op smaak met zout en peper en laat onder aluminiumfolie rusten.
  7. Giet de aardappels en knolselderij af en stamp fijn met een beetje melk en een goede klont boter. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de knolselderij-aardappelpuree met de lamsschoudersteak en de gekaramelliseerde spruitjes.