Lamsschoudersteak met knolselderij-aardappelpuree en gekarameliseerde spruitjes
Lam
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram aardappelen kruimig
- 300 gram knolselderij
- 600 gram spruiten
- 1 stuks ui
- 4 stuks lamsschoudersteak
In Huis
- olie om te bakken
- 1 el balsamicoazijn
- scheutje melk
- klontje boter
Recept stappen
- Laat het vlees ca. 2 uur voor bereiding op kamertemperatuur komen.
- Schil de aardappels en de knolselderij (let op; je hebt niet de hele knolselderij nodig!). Snij in gelijke stukken en zet op in een laagje koud water met zout.
- Kook/stoom gaar in ca. 15 minuten vanaf het moment dat het water kookt. Zet nog een pannetje met water en zout op voor de spruitjes.
- Haal de kontjes en evt. mindere blaadjes van de spruiten en halveer ze. Kook de spruitjes 3 minuten voor, giet af en laat goed uitlekken.
- Verwarm olie in een koekenpan. Snipper de ui en bak 1 minuut en doe dan de spruiten erbij. Roerbak totdat de spruitjes gaan bruinen. Doe op het laatst de balsamico-azijn erbij en laat het geheel nog even karamelliseren.
- Verwarm boter en olie in een koekenpan. Bak de lamsschoudersteak op hoog vuur aan 1 minuut per kant. Bak daarna zachtjes om en om 2-5 minuten totaal, afhankelijk van dikte en gewenste gaarheid. Het is lekker als het vlees nog rosé is. Breng op smaak met zout en peper en laat onder aluminiumfolie rusten.
- Giet de aardappels en knolselderij af en stamp fijn met een beetje melk en een goede klont boter. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de knolselderij-aardappelpuree met de lamsschoudersteak en de gekaramelliseerde spruitjes.