Skip to main content

Lamsvlees, gegrilde puntpaprika met grie en een zomerse tabouleh met doperwten en courgette

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 puntpaprika
  • naar smaak grie naturel (feta)
  • 1 courgette
  • 3 stengels lente-ui
  • 400 gram lamsbout

In Huis

  • 1 teentjes knoflook
  • om te bakken olijfolie (extra vierge)
  • 300 gram bulgur
  • 600 gram doperwten
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje munt
  • 4 el citroensap
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven goed voor op 180 graden, voor de paprika's.
  2. Snij de knoflook in plakjes.
  3. Snij de paprika in de lengte doormidden en daarna nog een keer dwars doormidden. Verwijder zaad en zaadlijsten. Leg de paprika met de buitenkant naar boven op een ovenrek onder de grill en grill totdat er zwarte blazen ontstaan. Laat een beetje afkoelen en ontvel de paprika. Leg op een schaal en verdeel er de knoflook over. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met wat olijfolie. Brokkel er wat grie over en zet koel weg om de smaken goed te laten intrekken.
  4. Bereid de bulgur volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Dop de erwten en blancheer 2 minuten in kokend water met wat zout. Spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
  6. Snij de courgette in blokjes en bak kort in wat olijfolie.Snij de lente-uitjes in ringetjes, hak de peterselie fijn en de munt fijn.
  7. Meng de bulgur met de erwten, courgette, munt, peterselie, citroensap, 2 eetlepels olijfolie en de lente-uitjes.
  8. Bereid het lamsvlees volgens gebruiksaanwijzing en serveer met de tabouleh en de gegrilde paprika.
  9. Wijnsuggestie:Ventoux Passe Colline - Vignobles de Balma Venitia (Rhone, Frankrijk), is goed in balans en rond. Veel zwart fruit en kruiden met zachte tannines.