Skip to main content

Lamsworstjes met gegrilde broccoli, rode peper en gebakken aardappels

Rund, Varken, Lam, Kalf

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g agria aardappelen
  • 1 stuk(s) lente-ui
  • 600 g broccoli
  • 1 stuk(s) rode peper
  • 4 stuk(s) lamsworst (of varkens-, runder- of kalfsworst)

In Huis

  • om te bakken lijfolie (extra vierge)
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Snij de lente-ui in ringetjes.
  2. Kook de aardappels net aan gaar. Snij ze in plakjes en bak om en om bruin in een beetje olie. Schep er op het laatst de lente-ui door. Bestrooi met zout.
  3. Kook (of stoom) de broccoli beetgaar. Snij in plakken van ca. 1/2 cm. Smeer in met wat olijfolie en grill om en om totdat de broccoli mooie grillstrepen heeft. Leg op een schaal en bestrooi met wat zout.
  4. Snij de rode peper in ringetjes.
  5. Bak de rode peper in een beetje olie en strooi over de broccoli.
  6. Bak de lamsworstjes om en om bruin en gaar in ca. 15 minuten.
  7. Serveer de lamsworstjes met de broccoli en gebakken aardappelen.
  8. Wijnsuggestie:Costieres de Nimes Les Gres - Domaine de Poulvarel (Rhone, Frankrijk)