Skip to main content

Lamsworstjes met gepofte bosbietjes en aardappels

Varken, Lam

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 bosje(s) bosbiet
  • 1000 g Frieslander aardappelen
  • 4 takje(s) munt
  • 200 ml yoghurt
  • 4 stuk(s) lamsworst (of varkensworst)

In Huis

  • 3 teentje(s) knoflook
  • 4 el citroensap
  • om te bakken olijfolie
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. De Frieslander aardappels zijn kleiner dan de Agria aardappelen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Schil de bietjes en snij in niet al te grote parten zodat het wat sneller gaar wordt.
  4. Plet de knoflooktenen met de schil.
  5. Doe de bieten met geplette knoflook, het sap van de citroen, een flinke scheut olijfolie en zout en peper in een ovenschaal en hussel goed om. Schuif in de oven. Zet een wekker voor 10 minuten want dan gaan de aardappels erbij.
  6. Schil de aardappels en snij in parten zo groot als de bieten. Hussel ze om met een scheut olijfolie en zout en peper en zet even weg. Voeg nadat de bietjes 10 minuten in de oven zijn geweest de aardappels toe voor nog eens circa 30 minuten.
  7. Maak het sausje. Hak de munt fijn en meng samen met zout en peper door de yoghurt. Zet weg.
  8. Als de bieten en aardappels nog 10 minuten moeten dan bak je de worstjes mooi bruin en gaar.
  9. Haal de bieten en aardappels uit de oven en check of ze echt gaar zijn. Plet met een pollepel de knoflook zodat je die wat door de bieten en aardappels heen kan roeren.
  10. Serveer het geheel samen met het muntsausje.
  11. Wijnsuggestie:Barbera Ranuccio - Castelli del Duca (Emilia Romagna, Italie)