Skip to main content

Lasagne met courgette, kaas en gehaktsaus

Rund

  • Totale tijd 80 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) sjalot
  • 1 bosje(s) bladpeterselie
  • 400 g rundergehakt
  • 3 stuk(s) courgette
  • 500 g verse lasagne

In Huis

  • 1 teentje(s) knoflook
  • 3 el olijfolie (extra vierge)
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl tijm
  • 400 g gepelde tomaten
  • 1 klontje(s) boter
  • 150 g geraspte kaas
  • naar smaak eper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de sjalotten. Hak de peterselie fijn.
  2. Maak eerst een gehaktsaus. Bak de sjalotjes en de geperste knoflook op matig vuur zacht in 1 eetlepel olijfolie. Voeg het rundergehakt toe en draai het vuur hoog. Bak het vlees met behulp van een vork in vijf minuten rul en lekker bruin. Voeg dan de tomatenpuree en de tijm toe en bak tot de tomatenpuree zoet begint te ruiken. Voeg de gepelde tomaten en de peterselie toe. Laat de saus ca. 50 minuten zachtjes koken.
  3. Snij de courgettes in plakjes.
  4. Bak in de tussentijd de courgetteplakjes even aan in 2 el olijfolie. Schep de courgette regelmatig om en bestrooi met peper en zout. Voeg meer olie toe als je het geheel te droog vindt worden. De courgette hoeft alleen maar een beetje zachter te worden. Dus niet te bruin en te droog bakken.
  5. Verwarm de oven voor op 200° C.
  6. Kook de lasagnevellen al dente volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat ze uitlekken op een schone theedoek.
  7. Smeer een ovenschaal in met boter en schenk er een dun laagje saus in. Bouw de lasagne op. Maak achtereenvolgens enkele laagjes van saus, lasagnevellen, courgette en geraspte kaas. Eindig met een flinke laag kaas. Zet in het midden van de oven en bak ca. 20 minuten om heet en gaar te laten worden en de kaas mooi te laten bakken.
  8. Laat een beetje afkoelen en serveer.