Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Lasagne met ricotta, courgette en amandelen

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Dekrat Header

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuk(s) sjalot
  • 3 el basilicum
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 800 g gepelde tomaten
  • 1 stuk(s) courgette
  • 1 snufje(s) gedroogde chilipeper
  • 500 g Verse lasagne
  • 150 g Parmezaanse kaas
  • 2 bol(len) Mozzarella
  • 1 handje(s) Amandelen
  • 1 klontje(s) Boter
  • 300 g Ricotta
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de sjalot. Hak de basilicum.
  2. Maak eerst een tomatensaus. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de sjalotjes op middelhoog vuur tot ze zacht beginnen te worden. Schep er de geperste knoflook door en bak een halve minuut mee. Voeg de gepelde tomaten en de basilicum toe en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Kook zachtjes ca. 20 minuten tot een je een mooie tomatensaus hebt.
  3. Halveer de courgette en snij in plakken van een paar millimeter.
  4. Bak de courgette enkele minuten zachtjes aan in 3 el olijfolie. De courgette hoeft alleen maar een beetje voor te garen. Dus niet te bruin en te gaar bakken. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met peper, zout en een snufje rode peper.
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  6. Kook de lasagnevellen even voor in kokend water met wat zout. Zodat ze echt soepel en vouwbaar zijn.
  7. Rasp de Parmezaanse kaas, snij de mozzarella in plakjes en hak de amandelen grof.
  8. Smeer 4 kleine ovenschaaltjes in met boter en schenk er een dun laagje tomatensaus in. Bouw de lasagne op. Leg een lasagnevel op de saus zodat je ruimte genoeg overhoud om hem straks terug over de vulling te klappen. Leg er een stukje courgette op. Schep er wat tomatensaus over en dan wat ricotta. Bestrooi met wat Parmezaanse kaas en amandelen. Klap nu het lasagnevel terug over de vulling. Schep er wat tomatensaus over. Leg er weer een lasagne vel op vul hem weer. Klap het lasagnevel weer over de vulling. Dek af met een laag saus en leg er wat mozzarella op. Rasp er Parmezaanse kaas over.
  9. Zet in het midden van de oven en bak ca. 25 minuten tot de mozzarella gesmolten en alles lekker warm geworden is.
  10. Laat een beetje afkoelen en serveer.