Skip to main content

Lasagne met snijbiet en ricotta

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 8 stuk(s) Trostomaten
  • 15 g Basilicum
  • 1000 g Bright light snijbieten
  • 250 g Lasagnevellen (vers)
  • 500 g Ricotta
  • 50 g Parmezaanse kaas

In Huis

  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 2 blaadje(s) Laurier
  • optioneel Rode wijn
  • scheutje(s) Olie om te bakken
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt vaker ui en tomaat nodig deze week.
  2. 1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. 2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de helft van de ui een paar minuten in wat olie.
  4. 3. Snij intussen de tomaten in stukjes. Snij de basilicum grof. Voeg 2/3 van de knoflook bij de ui samen met de tomaten, laurierblaadjes en basilicum én als je dat in huis hebt, een glas rode wijn. Laat inkoken totdat de saus dikker wordt. Breng goed op smaak met peper en zout.
  5. 4. Fruit in een grote koekenpan in wat olie de andere helft van de ui en het laatste deel knoflook zachtjes glazig. Spoel intussen de snijbiet af. Snij de stelen in stukjes en voeg bij de ui en knoflook. Snij het blad grof in repen en voeg (in delen indien nodig) bij de ui. Laat omscheppend slinken (evt. met behulp van een deksel). Roer 2/3 van de ricotta erdoor. Breng ook dit goed op smaak met zout en peper (ricotta bevat namelijk geen zout).
  6. 5. Vet een rechthoekige lasagneschaal in. Begin met lasagnevellen, dan snijbiet, dan tomatensaus en herhaal 2 of 3 keer, afhankelijk van je schaal. Eindig met snijbiet en tomatensaus en het laatste restje ricotta. Bestrooi met Parmezaanse kaas. Bak de lasagne in 15-20 minuten gaar in de oven.