Skip to main content

Lasagne met snijbiet en ricotta

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks sjalot
  • 8 trostomaten
  • 15 gram basilicum
  • 800 gram bright light snijbieten
  • 250 gram lasagnevellen (vers)
  • 250 gram ricotta
  • 50 gram overjarige kaas
  • 3 stengels bleekselderij

In Huis

  • 3 teentjes knoflook
  • 2 blaadjes laurier
  • optioneel rode wijn
  • scheutjes olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snipper de sjalot. Fruit de helft(!) daarvan een in wat olie in een wok of hapjespan. Snij de bleekselderij in stukjes en voeg bij de sjalot. Bak zachtjes verder.
  3. Snij intussen de tomaten in stukjes. Snij de basilicum grof. Hak de knoflook fijn. Voeg 2/3 van de knoflook bij de sjalot samen met de tomaten, laurierblaadjes en basilicum én als je dat in huis hebt, een glas rode wijn. Laat inkoken totdat de saus dikker wordt. Breng goed op smaak met peper en zout.
  4. Fruit in een grote koekenpan in wat olie de andere helft van de sjalot en het laatste deel knoflook zachtjes glazig. Spoel intussen de snijbiet af. Snij de stelen in stukjes en voeg bij de sjalot en knoflook. Snij het blad grof in repen en voeg (in delen indien nodig) bij de sjalot. Laat omscheppend slinken (evt. met behulp van een deksel). Roer 2/3 van de ricotta erdoor. Breng ook dit goed op smaak met zout en peper (ricotta bevat namelijk geen zout).
  5. Vet een rechthoekige lasagneschaal in. Begin met een laag lasagnevellen, dan snijbiet, dan tomatensaus en herhaal 2 of 3 keer, afhankelijk van je schaal. Eindig met snijbiet en tomatensaus en het laatste restje ricotta. Rasp de overjarige kaas erover. Bak de lasagne in 15-20 minuten gaar in de oven.