Skip to main content

Lasagne van merguezballetjes

Rund

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Uien
  • 4 stuk(s) Merquez worst
  • 1 pot(je) Passata
  • 2 takje(s) Tijm

In Huis

  • 4 teentje(s) Knoflook
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 el Tomatenpuree
  • 1 el Bruine suiker
  • 1 blikje(s) Cherrytomaatjes
  • 1 tl Oregano
  • 1 tl Gerookt paprikapoeder
  • 500 g Ricotta
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 400 g Lasagnevellen (vers)
  • 100 g Mozzarella
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de merguezworstjes in stukken van 1 cm.
  2. 2. Verhit 1 eetlepel van de olijfolie (bij 4p) in een grote koekenpan en bak in ca. 5 minuten bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog 5 minuten. Voeg de tomatenpuree en suiker toe en bak 1 minuut mee. Schenk de passata erbij en breng aan de kook. Voeg de cherytomaatjes en oregano toe en breng weer aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Kook ca. 15 minuten in tot een mooi tomatensaus. Roer er de gerookte paprikapoeder door.
  3. 3. Verwarm de oven voor op 180°C .
  4. 4. Meng ricotta en Parmezaanse kaas. Breng op smaak met peper en zout.
  5. 5. Schep een dun laagje van de saus in een ovenschaal. Leg er een laagje lasagnevellen over. Schep er 1/3 van de tomatensaus over. Verdeel er de helft van het ricottamengsel over. Leg er nog een laag lasagnevellen over. Verdeel weer wat van de tomatensaus erover en de andere helft van het ricottamengsel. Dek af met de laatste lasagnevellen en de laatste saus en rasp er de mozzarella over.
  6. 6. Bak ca. 25 minuten in het midden van de oven.
  7. 7. Meng de tijmblaadjes met de rest van de olijfolie. Sprenkel over de lasagne en bak nog 5 minuten in de oven.