Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Lasagnerolletjes met champignons, spinazie en geitenkaas

Vegetarisch, Bijgerecht

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 350 gram kastanjechampignons
  • 1 zak spinazie
  • 120 gram geitenkaas buche
  • 15 gram Fryske belegen

In Huis

  • 50 gram pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • olie om te bakken
  • 250 gram lasagnebladen
  • naar smaak olijfolie extra vierge
  • naar smaak basilicum (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot het begint te kleuren, laat afkoelen.
  3. Hak de knoflook fijn. Verwarm olie in een wok- of hapjespan en bak de knoflook kort aan. Snij de kastanjechampignons in vieren. Bak samen ca. 5 minuten en schep uit de wok.
  4. Verwarm nieuwe olie in de pan en bak de spinazie tot deze geslonken is. Doe de spinazie in een vergiet en druk met een lepel het vocht eruit. Snij fijn. Meng de spinazie met de champignons en 4/5de van de pijnboompitten in een mengkom. Snij de geitenkaas in stukjes. Voeg toe en meng goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Kook de lasagnebladen voor tot dat ze zacht zijn. Leg de bladen op een doek met de korte kant naar je toe en dep droog. Verdeel 1/3 van het blad met de vulling en rol op. Herhaal en snij alle bladen doormidden. Leg met de snijkant naar boven in een ingevette ovenschaal. Rasp de kaas en bestrooi over de rollen. Besprenkel met wat olijfolie en bak ca. 25 minuten in de oven.
  6. Serveer de lasagnerollen. Garneer met de overige pijnboompitten en eventueel met basilicum.
  7. paneermeel in huis? Meng een eetlepel paneermeel met de kaas voor extra knapperige lasagnerolletjes.