Skip to main content

Lauwwarme courgettesalade met kikkererwten en yoghurtdressing

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 10 stengel(s) Bieslook
  • 3 takje(s) Peterselie
  • 2 stuk(s) Courgette
  • 5 g Kervel
  • 100 g Nieuw-Zeelandse spinazie
  • 1 stuk(s) Ciabatta

In Huis

  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 100 ml Yoghurt
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 400 g Kikkererwten
  • snufje(s) Gerookt paprikapoeder
  • 2 el Zonnebloempitten
icon package

Recept stappen

  1. 1. Hak alle verse kruiden.
  2. 2. Snij de courgette in stukken of plakken.
  3. 3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de courgette om en om bruin en beetgaar.
  4. 4. Meng de gehakte kervel met de yoghurt. Knijp er de knoflook bovenuit. Breng op smaak met zout en peper.
  5. 5. Verwarm de kikkererwten in een pannetje en schep door de courgette. Schep dan de spinazie, bieslook en peterselie erdoor.
  6. 6. Schep op een grote schaal en schenk er de yoghurtdressing over.
  7. 7. Bestrooi met wat van het gerookt paprikapoeder en de zonnebloempitten Serveer met stukjes ciabatta.