Skip to main content

Lauwwarme groene maaltijdsalade met gebakken kikkererwten

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 120 g Hazelnoten
  • 1 blikje(s) Kikkererwten
  • 400 g Bataat
  • 600 g Broccoli
  • 2 bakje(s) Pruimtomaatjes
  • 2 stuk(s) Lente-ui
  • 2 el Citroensap
  • 1 zakje(s) Mosterdbladsla
  • 15 g Koriander

In Huis

  • Olie om te bakken
  • tl Komijnpoeder
  • tl Chilipoeder
  • 250 g Ricotta
  • teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt meerdere keren bataat en lente-ui nodig deze week.
  2. 1. Zet een pan water op het vuur met wat zout en breng aan de kook. Rooster de hazelnoten in een koekenpan en plet ze (vouw ze in een theedoek en plet met een deegroller).
  3. 3. Schil de bataat en snij in blokjes van ca. 1 cm. Breek de broccoli in kleine roosjes en snij de steeltjes in blokjes van ca. 1 cm. Doe de broccolistelen in de pan met kokend water, voeg na 2 min de bataat toe en weer na 2 min de broccoliroosjes. Kook dan nog ca. 4 minuten tot beetgaar en giet af.
  4. 4. Snij de tomaatjes in helften en de lente-ui in ringetjes. Roer de ricotta los met het sap van de citroen, een half teentje uitgeperste knoflook en zout en peper naar smaak.
  5. 5. Doe de broccoli, bataat, lente-ui bij elkaar in een hapjespan en bak 1 minuut. Voeg de ricotta toe en roer even goed door. Verdeel intussen de mosterdblad/rucola over de borden.
  6. 6. Zet het vuur uit en voeg tomaat en hazelnoten toe. Bestrooi met koriander en serveer met de gebakken kikkererwten.
  7. <br>2. Giet en spoel de kikkererwten af, laat uitlekken en bak in een koekenpan in een beetje olie lekker krokant. Voeg het komijnpoeder en chilipoeder toe. Let op: de kikkererwten kunnen uit de pan springen :)